Tijdschrift voor architectuur Archis gered

Archis, het tijdschrift voor architectuur en beeldende kunst, blijft bestaan. Eerder werd bekend dat Elsevier met ingang van 1 januari het tijdschrift niet meer wilde uitgeven omdat het niet voldeed aan de rendementseisen. Maar nu is het tijdschrift in een iets andere opzet toch gered. Archis zal per 1 januari 2001 niet langer deel uitmaken van het Nederlands Architectuur Instituut (NAi), maar een zelfstandige stichting worden. De Stichting Archis, die voor 350.000 gulden per jaar wordt gesubsidieerd door het rijk, zal het tijdschrift laten uitgeven door Artimo, uitgever van kunstboeken en twee tijdschriften. Archis zal in 2001 zes keer per jaar verschijnen in plaats van maandelijks. Ook zal het nu nog tweetalige tijdschrift een afzonderlijke Engelse en Nederlandse editie krijgen. Ole Bouman, ook na 1 januari hoofdredacteur van Archis, is `opgelucht'. ,,Ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet'', zegt hij. ,,Met deze uitgever is het voortbestaan van Archis gewaarborgd als een tijdschrift voor vernieuwing, het publieke debat op het gebied van architectuur en beeldende kunst.''