Terreur tegen kerstboom

Een gerichte terreuractie van streng-gelovigen of een ongepaste kerstgrap? De gemeente Gouda neemt een `aanslag' op de traditionele kerstboom van de stad, midden op de oude Markt, in ieder geval serieus. Ook de inwoners zijn ontstemd. ,,Een smakeloze grap van die geloofsfreaks'', vindt een voorbijgangster.

Gisterochtend ontdekten bewoners dat van de laagste drie meter van de zestien meter hoge boom alle takken afgezaagd waren. Ook was de verlichting beschadigd. Aan de boom hing een spandoek: Verwijder de afgoderij en laat het `ere zij God' werkelijk aan HEM zijn gericht, die alle bomen geschapen heeft en die van alle mensen houdt. Het stadhuis kreeg een brief met dezelfde tekst.

De gemeente heeft nog geen idee wie er achter de vernieling zit. ,,De politie heeft de zaak in onderzoek'', aldus een woordvoerder. De schade aan de boom is aanzienlijk, maar toch besloot de gemeente de traditionele `kaarsjesavond' rond de boom gisteravond door te laten gaan. ,,Schandalig dat ze juist deze kerstboom pakken'', zegt een bewoner. ,,Hier zijn vandalen voor een zogenaamd hoogstaand doel tekeergegaan.''