Rabobank stunt weer met hypotheekrente

Vandaag gaan de meeste hypotheektarieven bij de Rabobank omlaag. De verlaging van 0,1 tot 0,3 procent is het gevolg van de ontwikkelingen op de geld- en kapitaalmarkt. Rabo volgt deze direct om de goedkoopste aanbieder te blijven. Omdat de bank de laatste paar jaar flink marktaandeel had verloren, kwam zij in oktober met een verlaging van de hypotheektarieven met 0,4 tot 0,6 procent. Rabo kondigde ook aan dat mensen die voor het eind van het jaar een spaar- of beleggingshypotheek afsluiten met een looptijd van een tot vijf jaar een extra korting krijgen op de rente van 0,2 procent. Daarna wordt de korting tot april 0,1 procent. Het gewone rentetarief voor de veelafgesloten hypotheek met een looptijd van vijf jaar is bij Rabo nu 5,7 procent. Dat was 5,9 procent.