Den Bosch rustig na noodverordening

Met behulp van een noodverordening en zo'n zeshonderd agenten van de mobiele eenheid heeft Den Bosch gisteren de eerste rustige avond sinds afgelopen zaterdag beleefd. De politie verrichtte vijftien arrestaties.

Voor het oog van de camera's kondigde burgemeester Rombouts aan het begin van de avond een samenscholingsverbod af en een verbod op het ,,onherkenbaar rondlopen''. Voor de driehoek van burgemeester, politie en justitie was ,,de maat vol'', aldus Rombouts. Sinds een politieagent zaterdagochtend bij een uit de hand gelopen burenruzie Pierre Bouleij doodschoot, is het elke dag onrustig geweest in Den Bosch.

In totaal heeft de politie sinds zaterdag in verband met de rellen 43 mensen aangehouden, variërend in leeftijd van 13 tot 43 jaar. Elf van hen zijn inmiddels in vrijheid gesteld. Op één na zijn allen afkomstig uit Den Bosch en hebben ze ,,Nederlands klinkende namen'', aldus Rombouts.

In de vroege dinsdagochtend werden drie mensen door arrestatie-eenheden van hun bed gelicht. Zij hoorden bij de groep die zaterdagochtend rechercheurs aanviel die onderzoek deden naar de dood van Bouleij, supporter van voetbalclub Den Bosch.

De noodverordening zal van kracht blijven, naar verwachting tot na Bouleij's begrafenis op vrijdag.