Bod Wolters Kluwer op internetbedrijf VS

Uitgever Wolters Kluwer heeft het verliesgevende Amerikaanse internetbedrijf Loislaw overgenomen voor ongeveer 240 miljoen gulden. Dat heeft het concern gisteren bekend gemaakt.

Wolters biedt 4,35 dollar per aandeel voor het bedrijf dat een beursnotering heeft aan de Nasdaq. Dat is fors minder dan de hoogste koers van ruim 42 dollar, eind vorig jaar, en fors meer dan de laagste koers van 0,69 dollar van twee weken geleden. Na de bekendmaking van het bod liep de koers gisteren op tot 4,19 dollar.

De koers van Wolters Kluwer zelf daalde vanochtend met 3,5 procent naar 27,30 euro, na een verkoopaanbeveling door zakenbank EBS Warburg die zijn advies aan klanten bijstelde van `kopen' tot `verkopen' en het koersdoel verlaagde van 35 tot 24 euro.

Loislaw levert via internet juridische informatie aan middelgrote en kleinere advocatenkantoren en juridische afdelingen van bedrijven. Het heeft 400 medewerkers en rekent dit jaar op een omzet van ongeveer 35 miljoen gulden. Over het derde kwartaal van dit jaar bedroeg het verlies 9,25 miljoen gulden bij een omzet van 9 miljoen gulden.

Loislaw is in 1987 opgericht door Kyle D. Parker en gevestigd in Arkansas. Wolters Kluwer verwacht dat Loislaw volgend jaar voor het eerst een positief bedrijfsresultaat zal behalen en dat de ,,binnen Wolters Kluwer geldende marges binnen afzienbare tijd kunnen worden behaald''. Loislaw wordt onderdeel van Wolters-dochterbedrijf Aspen Publishers, een uitgever van juridishe, zakelijke en medische informatie.