Anne-Marie Miéville in Rotterdam

Het International Film Festival Rotterdam (24 januari - 4 februari 2001) heeft naast de Zweed Roy Andersson als tweede `filmmaker in focus' Anne-Marie Miéville geselecteerd. Van de Zwitserse Miéville, levenspartner van Jean-Luc Godard, worden drie korte en vier lange speelfilms vertoond, waaronder de internationale première van Après la réconciliation. Ter gelegenheid van de vertoning van hun nieuwe film Otesánek exposeert het Tsjechische echtpaar Jan Svankmajer en Eva Svankmajerova tijdens het festival in het Chabot Museum een selectie uit hun grafiek, objecten en installaties. Onder het motto Lof der zotheid worden in het festival een aantal nieuwe komedies vertoond. Vijf films, uit Thailand, China, Zuid-Korea, Duitsland en Uruguay, zijn tot nu toe geselecteerd voor de Tiger-competitie. Verwachte sterren in Rotterdam zijn Charlotte Rampling (Sous le sable), Juliette Binoche (Code: inconnu) en Tony Leung en Maggie Cheung (In the Mood for Love).