Huisartsen

Quirien van Koolwijk schildert in zijn artikel van 14 december de solistisch werkende huisarts af als ,,verouderd, vergrijsd, onnodig duur en niet geheel met de tijd meegaand''. Deze beeldvorming betreur ik net als de vele collegae in mijn directe omgeving, die ook rond de 40 zijn, veel plannen en ideeën hebben, en in een goede samenwerking efficiënt een grote groep patiënten behandelen en begeleiden. Dat doen ze tegen een bruto uurtarief van minder dan 30 gulden, ongeacht het tijdstip waarop de zorg geleverd wordt, terwijl er door budgettering alom tekorten in de zorg en de huisartsgeneeskunde zijn ontstaan die tot een toenemende werkdruk hebben geleid waaruit voor ons geen uitweg lijkt te bestaan. De solistisch werkende huisarts is dus niet duur, maar gewoon onderbetaald, en dat verklaart de grote actiebereidheid.

    • H.G.C. Graafland