Toestemming huwelijk

Prins Constantijn (31), de jongste zoon van koning Beatrix, en zijn vriendin Laurentien Brinkhorst (34) zullen voor hun voorgenomen huwelijk toestemming vragen aan de Tweede Kamer. Dat zeiden ze afgelopen zaterdag op een persbijeenkomst op Huis ten Bosch waar ze hun verloving bekend maakten, zonder overigens een datum voor hun huwelijk te noemen. ,,Ik ben opgegroeid binnen het koninklijk huis'', aldus Constantijn. ,,Het zou onnatuurlijk zijn het niet te doen'', zei hij over de parlementaire goedkeuring. De PvdA- en VVD-fracties hebben al aangekondigd in te stemmen met het huwelijk. Volgens PvdA-Kamerlid Rehwinkel zou het parlement kunnen volstaan met een verkorte, schriftelijk instemming, omdat alle wezenlijke vraagstukken al aan de orde zijn geweest bij de goedkeuring van het huwelijk van de kinderen van prinses Margriet.

Door de parlementaire goedkeuring gaan ook de activiteiten van Laurentien Brinkhorst, dochter van minister Brinkhorst, onder de ministeriële verantwoordelijkheid vallen. Dat geldt dus ook voor haar werkzaamheden als vice-president van het Brusselse consultancy- en lobbybureau Adamson BSMG Worldwide. Brinkhorst zei haar werk te willen voortzetten.

Haar partner studeert binnenkort af aan de managementsopleiding Insead in Frankrijk.