Selectie Radio

De wandelende tak. De Griekse correspondent en vertaler van rebétika-repertoire Jan Verdonk laat voorbeelden horen van deze niet zo bekende muziekstijl. Radio 4, 18.30-19.30u.

Opium. Artistiek leider en dirigent van de Nederlandse Bachvereniging Jos van Veldhoven gaat in op de achtergrond en traditie van kerstmuziek in de 17de eeuw. Verder o.a. schrijver dichter Simon Vinkenoog over de dichter Hans Andreus wiens verzamelde gedichten opnieuw worden uitgegeven. Radio 1, 20.02-22.00u.

De avonden. Een lezing van Jaap van Heerden over de relatie tussen wetenschap en literatuur waarin hij de rol van de verbeeldingskracht belicht. In het tweede uur een gesprek met jazzpianist Rein de Graaff en mijmeringen van een student. Radio 5, 22.02-24.00u.

Spiegels. Portret van Groene Amsterdammer-journalist Max Arian. Morgen, Radio 5, 16.02-17.00u.