Liverpool bezorgt Manchester eerste verlies in twee jaar

Liverpool heeft Manchester United gisteren in de Engelse voetbalcompetitie de eerste nederlaag op Old Trafford in twee jaar bezorgd. Danny Murphy nam in de 43ste minuut met een rake vrije trap het enige doelpunt voor zijn rekening, 0-1.

United was 36 thuisduels ongeslagen. De titelverdediger was gisteren gehandicapt door blessures van de spitsen Cole, Yorke en Sheringham. Liverpools zege was verdiend. Owen raakte kort na Murphy's treffer de lat. Twee minuten voor tijd kreeg Uniteds invaller Chadwick de rode kaart. De kampioen bleef wel aan de leiding in de Premier League. Chelsea ging met 1-0 onderuit tegen het laaggeklasseerde Middlesbrough. Doelman De Goey, hersteld van een lichte blessure, moest in de 71ste minuut zwichten voor een inzet van invaller Gordon.

In Spanje kwam Barcelona opnieuw niet tot winst. Tegen Rayo Vallecano bleven de Catalanen steken op 2-2. Frank de Boer maakte het tweede doelpunt voor Barcelona. Zeven minuten later veroorzaakte de Nederlandse international een strafschop, waarna Pablo Sanz de eindstand op 2-2 bepaalde.

Real Madrid zegevierde tegen Espanyol in Barcelona met 2-1. Daardoor kwam de nummer twee van de ranglijst op 29 punten, twee minder dan koploper Valencia. Sterspeler Luis Figo, maker van het tweede doelpunt, werd bedolven onder de witte anjers, nadat hij twee maanden geleden door de rivaliserende supporters van Barcelona nog was beschimpt wegens zijn vertrek, afgelopen zomer, naar aartsrivaal Real.

In Italië maakte koploper AS Roma geen fout. De ploeg won gisteren de beladen stadsderby tegen Lazio met 1-0. Negro maakte in de 70ste minuut de enige treffer, in eigen doel. Daardoor behield Roma zes punten voorsprong op de achtervolgers Juventus en Atalanta.

De Romeinse derby verliep in een gespannen sfeer. De gevreesde ultra's, de harde kern van de Lazio-aanhang, maakten zich weer eens schuldig aan racisme in woord en gebaar. De gekleurde spelers van Roma moesten het ontgelden. Een oproep van Lazio-middenvelder Veron om te stoppen met de kwetsende uitingen vond geen gehoor.