Ketelhuis in Amsterdam blijft bestaan

Het Ketelhuis in Amsterdam, bioscoop voor de Nederlandse film, gaat in elk geval nog een jaar door. Directeur Alex de Ronde kreeg dit weekend te horen dat het Amsterdams Fonds voor de Kunst het Ketelhuis volgend jaar 53.000 gulden subsidie geeft. Samen met de jaarlijkse 65.000 gulden waar de Amsterdamse gemeenteraad wethouder S. Bruines vorige week toe heeft verplicht, de 25.000 gulden incidenteel van het CoBO-fonds van de omroepen en de zelf binnengesleepte 190.000 gulden aan sponsorgelden is het mogelijk ,,om volgend jaar op halve kracht door te gaan''. Om volledig terug te keren naar de doelstelling - een platform voor Nederlandse film- en televisieproducties - is nog 150.000 gulden subsidie nodig. De Ronde hoopt dat het ministerie van OCenW alsnog bijspringt.