Friese Twarres ook nummer 1 in België

Na Nederland is ook België gevallen voor de charmes van het Friese popduo Twarres. De single `Wêr Bisto' is in België de best verkochte plaat van het moment en voert de Ultra top 50 aan. In Nederland staat het liedje al weken op nummer 1.

Twarres bestaat uit Mirjam Timmer (18) en haar buurjongen Johan van der Veen (19). Ze wonen allebei nog bij hun ouders in Warga, acht kilometer buiten Leeuwarden. ,,Het liedje gaat over het gevoel dat je bij iemand wil zijn, maar weet dat het niet kan'', aldus Timmer die totnutoe geen Nederlandse vertaling van het liedje heeft willen geven.

Nog niet eerder stond er een Friestalig nummer in de Belgische hitparade. In vier weken tijd rukte `Wêr Bisto' op naar de bovenste positie. In Nederland duurde het vijftien weken voor de plaat de top van de hitparade bereikte. Zondag gaan Timmer en Van der Veen naar Brussel voor tv-opnames bij de VRT.

Inmiddels zijn er in Nederland en België samen 115.000 exemplaren van de debuutsingle verkocht. Volgens het management van de groep bestaat er ook in de rest van Europa interesse voor Twarres. De Britse omroep BBC heeft het liedje met bijbehorende clip al uitgezonden.

Eind januari brengt het duo een nieuwe nummer uit. In maart volgt het debuutalbum. De titel van de cd, waarop waarschijnlijk 12 of 13 liedjes komen te staan, is nog niet bekend. Wel zeker is dat Engelstalige liedjes op deze cd de overhand zullen hebben.