Busstaking in noorden

Een groot aantal bussen in Groningen en Drenthe heeft vandaag niet gereden. Meer dan de helft van de chauffeurs van vervoersbedrijf Arriva legde 10.00 en 15.00 uur het werk neer. De buschauffeurs vinden dat de gemeente Groningen en de provincie Drenthe en Groningen absurde voorwaarden stellen aan het contract met hun werkgever Arriva.

Afgelopen weekeinde liepen de besprekingen over het nieuwe meerjarencontract vast. Arriva weigert op te draaien voor de extra bezuinigingen die het rijk de provincies heeft opgelegd.

Ruim driehonderd van de in totaal vijfhonderd bussen die Arriva beheert, zijn onderweg naar het provinciehuis van Drenthe. De chauffeurs willen daar hun mening kenbaar maken aan gedeputeerde S. Swiersta, die volgens hen de grootste kink in de kabel vormt.

Volgens Arriva lag op 21 oktober een principeakkoord op tafel. Het bedrijf staat achter de staking van zijn personeel.