`Armstrong inTour'

Mark Gorski, directeur van de Amerikaanse wielerploeg US Postal, heeft in New York de deelname van Lance Armstrong aan de komende Ronde van Frankrijk bevestigd. ,,Lance en ploegleider Bruyneel hebben mij verzekerd dat hun plannen niet zijn veranderd. Zij willen samen ook in 2001 de Tour winnen'', zei Gorski.

Armstrong, die de Ronde van Frankrijk de laatste twee keer won, dreigde vorige week met een boycot van de Tour. De Amerikaan ergerde zich aan de aanhoudende beschuldiging dat zijn ploeg zich van doping bediende in de laatste edities van de Ronde van Frankrijk. ,,Allemaal niets van waar'', benadrukte Gorski.

De openbare aanklager in Frankrijk gaat ondertussen door met zijn onderzoek naar het eventueel gebruik van Actovegin of andere verboden middelen in de Tour van vorig jaar. Gorski zei zaterdag dat de ploegarts van US Postal toestemming had om in de Tour van vorig jaar Actovegin voor te schrijven, dat sindsdien het onderwerp is geworden van een internationaal dopingschandaal. Volgens Gorski had de ploegarts toestemming gekregen van de Franse medische autoriteiten om Actovegin mee te nemen naar de Ronde van Frankrijk.

Afgelopen dinsdag werd Actovegin door het Internationaal Olympisch Comité op de lijst met verboden middelen geplaatst. Volgens het IOC wordt Actovegin, dat extracten van het bloed van kalveren bevat, gebruikt om de circulatie van lucht in het bloed te bevorderen. Het effect van Actovegin is vergelijkbaar met het verboden middel EPO. Gorski zei dat geen enkele US Postal-renner Actovegin in de Tour van vorig jaar heeft gebruikt.