Vutters in metaal en technische sector

`Vutters' in de metaal en technische bedrijfstakken kunnen desgewenst per 1 januari ongestraft weer aan het werk. Hun uitkering zal niet worden gekort. Werkgevers en werknemers in de Stichting Vervroegd Uittreden Metaal en Technische Bedrijfstakken (SVUM) zijn het hierover eens geworden. Het gaat om ongeveer 8.000 ouderen, die werkten bij elektrotechnische bedrijven, in de goud- en zilvernijverheid, installatiebedrijven en metaalbewerkingsbedrijven. De sector kampt met personeelsgebrek. Bovendien is er grote behoefte aan ervaring en kennis. Eerder deze week besloot PGGM, het pensioenfonds voor de gezondheidszorg, vutters in ziekenhuizen en andere instellingen aan de slag te laten gaan. Ook in het spoorbedrijf, het onderwijs en in andere sectoren bestaan soortgelijke regelingen.