Pieper ontkent verdeeldheid

De voorzitter van de raad van commissarissen bij Lerout & Hauspie, Roel Pieper (ex-Philips), heeft gisteren berichten tegengesproken dat bij het management van het in surseance verkerende Vlaamse spraaktechnologiebedrijf verdeeldheid heerst. ,,Alle besluiten worden unaniem genomen,'' zei Pieper gisteren tijdens een telefonische persconferentie. In Belgische kranten was gesuggereerd dat de Amerikaanse topmanager van L&H, John Duerden, ongunstige informatie liet lekken om zo het Amerikaanse dochterbedrijf Dictaphone te redden ten koste van L&H zelf. Amerikaanse aandeelhouders willen een eerdere overnamedeal tussen L&H en Dictaphone ongedaan maken, omdat deze met nu bijna waardeloze L&H aandelen is gefinancierd. Volgens Pieper probeert L&H nog vóór het eind van het jaar een herstructureringsplan te presenteren. Hij zei dat de ,,vele aanbiedingen'' om in delen van L&H te investeren worden betrokken in dit herstructuteringsplan. Zo'n plan is ook van belang met het oog op het beroep bij het Hof van Gent tegen de weigering van een Belgische handelsrechtbank aan L&H betalingsuitstel te geven. In de VS heeft L&H wel betalingsuitstel gekregen, waardoor volgens Pieper ,,belangrijke delen'' van de onderneming tijdelijk zijn beschermd tegen schuldeisers. (Brussel, Hans Buddingh')

    • Hans Buddingh'