CNV: heiligt de kerst

Het CNV zal volgende week via radiospotjes en krantenadvertenties consumenten oproepen om de winkels op de zondag voor kerstmis links te laten liggen. Het dient geen enkel maatschappelijk doel om het winkelpersoneel die dag te laten werken, vindt de christelijke vakcentrale. Veel supermarkten zijn van plan om op zondag 24 december de deuren te openen. Zo kan er nog wat omzet worden `gered', nu het kerstfeest op twee doordeweekse dagen wordt gevierd. Het CNV voert de advertentiecampagne in de kranten onder de kop: `Gooien we de zondag voor kerst nu ook al in de aanbieding?' Uit solidairiteit met het winkelpersoneel moeten consumenten hun kropje sla maar een dag eerder kopen, vindt het CNV. Eerder deze week riep de Raad van Kerken gelovigen op om niet te gaan winkelen op de zondag voor kerst.