Onderhandse emissie Unit 4

Softwarefabrikant Unit 4 heeft met een onderhandse aandelenemissie 600.000 nieuwe stukken geplaatst bij institutionele beleggers in Europa. De emissie heeft het uitstaande aandelenkapitaal vergroot met ruim 7 procent.

De aandelen zijn geplaatst tegen een prijs van 44 euro per aandeel. Dat is een korting van 4 procent op de slotkoers van gisteren, die uitkwam op 46 euro. Naar verwachting zullen de aandelen op 20 december tot de notering worden toegelaten.

Op de Amsterdamse effectenbeurs zocht de koers van Unit 4 vanochtend de uitgiftekoers van de nieuwe stukken op. Rondom het middaguur noteerde het fonds 44,05 euro.

Unit 4 wil met de opbrengst van de emissie de volledige eigendom verwerven van de Noorse branchegenoot Agresso, waarop het Sliedrechtse bedrijf deze zomer een bod in aandelen deed. Aan Unit 4 was zo'n drie weken geleden 91,5 procent van de aandelen Agresso aangeboden.

Om de overname uit te voeren kondigde Unit 4 eerder aan maximaal 3.673.046 nieuwe aandelen te zullen uitgeven. De 600.000 stukken die nu zijn geplaatst maken deel uit van dat pakket.

De contanten die Unit 4 hiermee heeft verworven zijn nodig om een contant bod op de niet-aangeboden stukken Agresso te kunnen doen. De Noorse wet verplicht daartoe. Het restant van de opbrengst gebruikt het Nederlandse softwarebedrijf om een bancaire lening af te lossen.