Groei wereldeconomie vertraagt

De groei van de wereldeconomie zal in 2001 vertragen, maar blijft gezond. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd rapport van de Economist Intelligence Unit (EIU). Het afgelopen jaar groeide het wereldwijde bruto nationaal product met 4,2 procent, het hoogste percentage sinds 1984. Voor volgend jaar verwacht het EIU een groei van 3,4 procent, maar dat kan lager uitvallen als de recessie in de Verenigde Staten harder toeslaat dan verwacht. Volgens het EIU-rapport zal het bnp in West-Europa dalen van 3,4 naar 3 procent en in Oost-Europa van 4,9 naar 3,8 procent. Het Midden-Oosten en Noord-Afrika vertonen een stijging van 3,6 naar 4,4 procent. Latijns-Amerika gaat omhoog van 3,7 naar 3,9 procent en in Australië en Azië wordt een afname verwacht van 4,0 naar 3,9 procent.