Bod Fortis op ASR geslaagd

Het overnamebod van bank/verzekeraar Fortis op verzekeringsmaatschappij ASR is geslaagd. Fortis liet gisteren weten dat er op zijn bod 30,6 miljoen aandelen zijn aangemeld. Met de aandelen die het al had komt het totaal op ruim 39 miljoen stukken, wat overeenkomt met 98,2 procent van ASR. Begin oktober maakte Fortis zijn bod wereldkundig. Het kwam neer op drie eigen aandelen plus 3,70 euro voor elk aandeel ASR. Dat was toen 67 procent meer dan het aandeel ASR deed en in totaal 9 miljard gulden. Fortis brengt de verzekeraar (Stad Rotterdam, De Amersfoortse, Europeesche) onder bij zijn dochterbedrijf Amev. De voordelen van de overname kunnen oplopen tot 264 miljoen gulden per jaar, vooral door kostenbesparingen. Het is de bedoeling om ASR zo snel mogelijk van de beurs te halen. De combinatie wordt de grootste in de Benelux.