BASF en DuPont stoten farmatak af

Het Duitse chemieconcern BASF en de Amerikaanse branchegenoot DuPont stoten hun activiteiten in de farmacie af. BASF maakte vandaag bekend zijn farmadivisie Knoll voor 6,9 miljard dollar (17 miljard gulden) te verkopen aan het Amerikaanse Abbott Laboratories. DuPont houdt het voorlopig bij een verzelfstandiging van de farmatak. Knoll heeft een jaaromzet van 2,6 miljard euro (5,7 miljard gulden). Er werken 10.700 mensen. Abbott betaalt de overnameprijs in contanten. Het Amerikaanse concern maakt behalve medicijnen ook producten voor diagnostiek, voeding en ziekenhuizen. Vorig jaar werd met 60.000 werknemers een omzet behaald van 13,2 miljard dollar. De farmatak van BASF maakt minder dan 10 procent uit van de totale omzet van het concern. Bij DuPont is het slechts 5 procent. Het Amerikaanse concern wil in een later stadium de farmadivisie verkopen of naar de beurs brengen.