Vitesse in slotfase alsnog langs AZ, nederlaag Sparta

Een doelpunt in blessuretijd, van de voet van invaller Mbamba, heeft Vitesse gisteren alsnog de overwinning bezorgd in het competitieduel tegen AZ: 3-2. Door de zege behoudt de ploeg van trainer Koeman, momenteel tweede achter Feyenoord, de aansluiting met de top van de eredivisie.

Heerenveen zakte verder weg op de ranglijst. Voor eigen publiek verloren de Friezen gisteren opnieuw, van Willem II ditmaal. Een benutte strafschop van Arts bezegelde het lot van de ploeg die dit seizoen nog slechts een schim is van het elftal dat vorig seizoen met fris aanvalsspel het Nederlandse voetbal verraste. Ook Sparta raakt dieper in de zorgen. Na het pijnlijke verlies bij hekkensluiter Fortuna Sittard (1-2) volgde gisteravond op het Kasteel een nederlaag tegen NAC: 1-2. De treffers van de ploeg uit Breda kwamen op naam van Versteeg (55ste minuut) en Penders (59ste). Elkhattabi, de topscorer van de eredivisie, redde de eer door in de 77ste minuut zijn veertiende treffer van het seizoen aan te tekenen.