Selectie Theater

Little Shop of Horrors

Bill van Dijk, Joke de Kruijf, Thomas van Luyn en de vleesetende plant in de geestigste musical van dit seizoen. 15 dec Hoorn Het Park; 16 dec Alkmaar De Vest; 19 dec Venlo De Maaspoort; 20 dec Heerlen Stadsschouwburg.

Conijn van Olland

Snel gemonteerde en vaak verrassende Orkater-collage, met Beppe Costa als de broer van Napoleon die de eerste koning van Nederland was. T/m 23 dec Amsterdam Bellevue.

Buddy

Engelse musical over de rock-carrière van Buddy Holly, waarin de vrolijke muziek de boventoon voert. 15 t/m 17 dec Den Helder De Kampanje.

Knurft

Spitsvondig solocabaret van Mark van de Veerdonk in het teken van de bonte jaren zeventig. 15 dec Uden Markant; 16 dec Naaldwijk De Naald.

Een nagelaten bekentenis

Bij het Nationale Toneel bewerkte Ger Thijs Marcellus Emants' fin-de-siècle-roman tot een ijselijke monoloog. De verteller die Thijs neerzet is een kille moordenaar en tegelijkertijd een gevoelige, naar contact met zijn medemens snakkende heer. En zo ontstaat, onder regie van Frans Strijards, het portret van een verknipt mens. T/m 23 dec Den Haag Theater aan het Spui.

De feestwinkel

Teer en intrigerend stuk van Thomas Verbogt, met Chris Jolles en Hilde de Mildt als twee zussen die ieder iets geheim willen houden. 15 dec Maarssen `t Zand; 16 dec Loon op Zand De Wetering.

De pianostemmer

Cabaretier Bert Klunder speelt een somberaar die grappig is ondanks zichzelf. 15 dec Zundert Van Gogh; 16 dec Beverwijk De Nieuwe Slof.

Vergeef ze, ze weten niet wat ze doen

Minou Bosua en Ingrid Werner, alias de Bloeiende Maagden, spelen cabaret over de zin van het leven, als een spannende quiz met kandidaten en harde vragen. 15 dec Rijswijk Schouwburg; 16 dec Zwolle Odeon; 20 dec Purmerend De Purmaryn.

Verzameld werk

Ellen Vogel en Roos Ouwehand houden elkaar mooi in evenwicht in een stuk van Donald Margulies over een jonge schrijfster die in de leer wil bij haar grote voorbeeld. 16 december Zeist Figi; 17 december Bussum `t Spant; 19 december Drachten De Lawei; 20 december Kampen Stadsgehoorzaal.

Veni Vidi Vici

Vaart, fantasie, flair en veel multi-culturele grappen in het cabaret-debuut van Najib Amhali. T/m 16 dec Amsterdam Kleine Komedie.

There's no Business like Show Business

Vrolijke revue met de grootste hits van Irving Berlin in een lichtvoetig biografisch kader en Jon van Eerd als bezienswaardig middelpunt. 15 dec Almelo Theaterhotel; 16, 17 dec Zaandam Zaantheater; 20 dec Wageningen Junushoff; 21 dec Heerlen Stadsschouwburg.

En verder

42nd Street: een musical met vakwerk van Angela Schijf, Mariska van Kolck, Bart Oomen en Gerrie van der Klei. T/m 7 jan Den Haag Nederlands Congres Centrum; Rose, Henny Orri als actrice van 75 die in de monoloog Rose geen blad voor de mond neemt 15 dec Amsterdam De Meervaart; 16 dec Nieuwegein De Kom; 19 dec Assen De Kolk; Sanne Wallis de Vries in haar tweede cabaretshow vol rare observaties en rake typeringen. 15 dec Almere Metropole; 16 dec Steenwijk De Meenthe; 19 dec Sittard Stadsschouwburg; 21 dec Alkmaar De Vest; Bernhard, in haar afscheidsvoorstelling bij Toneelgroep Amsterdam speelt Sigried Koetse een kreng van een actrice 16 dec Delft Theater De Veste; 19 dec Tilburg Schouwburg; 20 dec Gouda Goudse Schouwburg; 21 dec Zoetermeer Stadstheater.