Molukkers willen geld voor wapens

De Molukse organisatie People Against Genocide (PAG) wil geld inzamelen voor wapens in verband met een offensief dat op de Molukken voor kerst gepland zou zijn. Ook volgens IKV-vertegenwoordiger M. Faber bereiden strijders van de islamitische groepering Laskar Jihad aanvallen voor op de kleine Molukse eilanden Nusalaut en Ambalau. Op Nusalaut wonen zo'n 7.500 mensen, overwegend christenen. ,,Voor 25 december moet het eiland worden verwoest'', zo was te lezen op de website van de Laskar Jihad. In een brief aan de vaste Commissie voor Buitenlandse Zaken hebben het IKV en de stichting Maluku Masa Depan gewaarschuwd voor deze aanvallen. Ze roepen de Nederlandse regering op een beroep op de Indonesische president Wahid te doen om de lokale bevolking te beschermen.