Rangers claimen miljoen bij KNVB

De KNVB maakt zich vooralsnog geen zorgen over de schadeclaim van 1,7 miljoen gulden die Glasgow Rangers bij de voetbalbond wil indienen. De Schotse club stelt de KNVB verantwoordelijk voor de liesblessure die Giovanni van Bronckhorst heeft opgelopen in de voorbereiding van de interland tegen Portugal in oktober. De speler van de Rangers moet een operatie ondergaan en is waarschijnlijk pas in februari weer inzetbaar. ,,Volgens de reglementen van de FIFA zijn de clubs zelf verantwoordelijk voor de verzekering van de spelers als zij uitkomen voor de nationale teams'', zegt een woordvoerder van de bond. ,,De KNVB voelt zich niet aangesproken. Als we een claim binnen krijgen, zullen we hier zeker op reageren, maar we zullen Glasgow Rangers dan vooral wijzen op de regels van de FIFA.''