L&H tekent beroep aan bij Hof in Gent

Het Vlaamse spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie (L&H) heeft beroep aangeketend bij het Hof in Gent in een procedure om uitstel van betaling. De rechtbank van koophandel in Ieper had eerder surseance geweigerd, omdat te weinig informatie was verschaft over met name een herstelplan. In de Verenigde Staten heeft L&H al wel de gevraagde faillissementsbescherming. De rechter in Ieper – hoofdzetel van L&H – heeft gisteren intussen wel drie bewindvoerders benoemd om de activa van L&H `te `bewaren en beschermen'. Hiermee is een verzoek ingewilligd van het bureau Deminor, dat optreedt namens zo'n veertienduizend kleine aandeelhouders. Uitvoerend topman John Duerden van L&H zei gisteren in een persverklaring dat het bedrijf ,,namens aandeelhouders en werknenemrs vastbesloten is alle maatregelen te nemen om te waarborgen dat L&H de marktleider van spraaktechnologie in de wereld blijft''.