`Ik heb geen advocaat nodig'

Trainer Erik Gerets van PSV maakte gisteren in het stadion van RKC, net als afgelopen weekeinde, een zelfverzekerde indruk. Nadat deze krant een smeergeldaffaire bij zijn voormalige werkgever Club Brugge aankaartte, had hij een telefonisch onderhoud met zijn vriend en voorzitter Van Raaij. Daarin ontkende Gerets zijn betrokkenheid bij de affaire. ,,Het was een sereen gesprek'', kenschetste Gerets gisteravond de sfeer van de conversatie met Van Raaij.

Van Raaij schaarde zich vierkant achter zijn trainer en noemde uitspraken van Brugge-bestuurders (,,als de kleine vissen hebben gepakt, moet de grote ook wat hebben gekregen'') ,,suggestieve verdachtmakingen''. Daarna koos Gerets voor de aanval als de beste verdediging en verklaarde hij dat de onderste steen boven moet komen en dat hij bereid is mee te werken aan een uitgebreid justitieel onderzoek.

Toch gaat de Belgische oud-international niet zover dat hij een advocaat inschakelt om te onderzoeken of het mogelijk is een aanklacht vanwege smaad in te dienen. ,,Daar heb ik geen behoefte aan'', zei Gerets gisteravond in Waalwijk, waar het publiek even zong: `Erik Gerets zijn zakken zijn gevuld'.

,,Ik wacht rustig het onderzoek af van het parket van de Belgische bond'', verklaarde Gerets gisteravond. ,,Hopelijk mag ik dan mijn opwachting maken als getuige. Graag zelfs. Dan kan ik uit de doeken doen wat er in die twee jaar dat ik bij Brugge werkte werkelijk is gebeurd.''