Northpoint schrapt banen

De Amerikaanse leverancier van snelle internetverbindingen Northpoint heeft 248 werknemers - 19 procent van het personeelsbestand - ontslagen. Het bedrijf wordt met bankroet bedreigd sinds telecomreus Verizon twee weken geleden afzag van een meerderheidsbelang in het noodlijdende bedrijf. Amerikaanse analisten denken dat Northpoint het financieel nog twee maanden kan uithouden. Het concern, dat in Nederland samenwerkt met telecombedrijf Versatel, heeft Verizon voor de rechter gedaagd wegens contractbreuk. Het eist dat de fusie alsnog doorgaat en anders een schadevergoeding van 1 miljard dollar (2,5 miljard gulden). De beurskoers van Northpoint is al een week vrijwel onbeweeglijk. Gisteren sloot het aandeel - in januari nog goed voor 33,375 dollar - op 0,625 dollar.