Ja, alweer

Weet u nog dat voor het Centraal Station te Rotterdam mijn fiets werd gestolen, nog wel op autoloze zondag? Ik meldde het toen al en vreesde naast een fietsloze zondag het nog langer zonder fiets te moeten stellen. En zo geschiedde.

Maar sinds kort beschik ik weer over een nieuwe fiets. Kwiek doe ik mijn boodschappen. Attent rijd ik met vriendin achterop naar het station. Nog vrolijker rijd ik met vrienden naar de kroeg. Of rijd gewoon voor de lol een rondje.

U leest het: wat ik met mijn nieuwe stalen ros ook doe, ik heb schik in fietsen, ik kan niet zonder. Dus mag ik daarom even heel boos vragen: wie pikte mijn fiets afgelopen weekeinde, op exact dezelfde plek voor het Rotterdamse station, alweer?

Ik zie u al grijnzen achter uw krant en betweterig hoor ik wat gemompel over een ezel en een steen. Ach, gelijk heeft u.

    • Stijn Hustinx