Israël is bereid tot ruil gevangenen

Israël is bereid twee Libanezen die het jaren geleden in Zuid-Libanon ontvoerde uit te wisselen tegen drie Israëlische militairen en een Israëlische burger die sinds oktober in handen zijn van de fundamentalistisch-islamitische beweging Hezbollah. Dat heeft de Israëlische onderminister van Defensie, Efraim Sneh, vandaag gezegd.

De Libanezen zijn Hezbollah's sjeik Abdel Karim Obeid en Mustafa Dirani van het concurrende Amal, die in 1989 en 1994 werd ontvoerd om informatie los te krijgen over de vermiste Israëlische militair Ron Arad.

Volgens Libanese veiligheidsbronnen in Beiroet zijn onder Duitse auspiciën onderhandelingen aan de gang over een uitwisseling en hebben deze aanzienlijke vorderingen gemaakt. ,,We zullen moeten betalen'', erkende Sneh vanochtend.