Euthanasie

Schattig, premier Kok die met die vermoeide verongelijktheid van hem die zijn persoonlijke handelsmerk is, zegt dat het buitenland de euthanasiewet en de gedachten daarachter verkeerd heeft begrepen want ,,het parlement heeft daar zeer gewetensvol over beraadslaagd.'' Woorden van die strekking.

Maar wat is `gewetensvol' bij kleine of door de politieke waan van de dag tijdelijk versmalde gewetens? Alsof het überhaupt een issue is dat er gewetensvol over is beraadslaagd. De eerste-minister leze de rubriek `Persstemmen' op pagina 9 van deze krant van 1 december, waarin een hoofdartikel uit de Wall Street Journal Europe verkort is weergegeven. Ik citeer het slot: ,,Als we op zekere dag net zo ongevoelig tegenover het menselijk leven staan als ten tijde van de Romeinen dan mag er aan worden herinnerd dat alles begon uit naam van barmhartige mensen die gevoelig waren voor `progressieve' ideeën: de Nederlanders.''

Domme Wall Street Journal Europe, je hebt er niets van begrepen. Onze nieuwe nationale logo zou een leeuw mogen zijn, liggend op zijn rug, poten omhoog, met het onderschrift Je tuerai.

    • Th.A. Ariëns. Gorssel