TPG gaat concurreren met Deutsche Post

TNT Post Groep (TPG) gaat concurreren in Duitsland met branchegenoot Deutsche Post. Eckard Gatzke, directeur van de Duitse activiteiten van TNT, kondigde vanochtend de expansieplannen aan in het Duitse dagblad Handelsblatt. Volgend jaar moet dat leiden tot een overname van een grote logistiekpartner met een omzet van 200 tot 400 miljoen mark, aldus Gatzke in de Duitse krant. TPG is ook van plan Deutsche Post te bevechten op het gebied waar de Duitse postreus nu nog een monopolie heeft, namelijk het bezorgen van briefpost. Om de infrastructuur daarvoor op te bouwen, zijn volgens Gatzke ,,een paar honderd miljoen mark'' aan investeringen nodig. De Duitse topman hoopt met de briefbezorging in Duitsland op 1 miljard mark aan omzet, vooral door zich te richten op zakelijke klanten.