Te koop

Hondenrollijn

Roller, nieuwe compacte rollijn voor honden van Tremego. Te koop bij dierenspeciaalzaak vanaf ƒ24,50. Info: 0545-275612 en www.roller.nl

Het is lang niet alle hondenbezitters gegeven het beest frank en vrij rond te laten rennen. Zeker stadsbewoners dienen hun huisdier aangelijnd te houden. Hoewel velen nog altijd met een stevige leren riem rondlopen, stopt ook in de veld de vooruitgang niet. Tremego komt met de `Roller', een ergonomische hondenrollijn.

De Roller komt in vier uitvoeringen en is leverbaar in zes kleuren. De uitvoering met een koord is bestemd voor de categorie `kleine tot middelgrote honden'. Het koord heeft een lengte van vijf meter. Voor `middelgrote tot grote honden' bestaan er versies met een koord van vijf of acht meter. De Roller is ook in een banduitvoering te koop. De lijn heeft een eenknopsbediening die zowel voor links- als rechtshandigen geschikt is. Volgens de fabrikant ontlast de nieuwe lijn de polsen van de hondenuitlater.

Maar wat is er nieuw aan? ,,Een belangrijk aspect is dat het handvat is geïntegreerd in het apparaat. Ook heeft de roller een eenstopsremknop', aldus een medewerker van Tremego.

Kerststol aan huis

Kerstontbijt, aan huis bezorgd. Prijs vanaf ongeveer ƒ45 per persoon. Te bestellen bij www.ontbijt-service.nl (of 0900-6682458) of www.beschuitje.nl

Geen zin om zelf een eitje te bakken voor het kerstontbijt? Bel een ontbijtservice die speciale luxe kerstontbijten aan de deur bezorgt. Al dan niet met champage.

Het kerstontbijt aan huis van ontbijt-service.nl bestaat onder meer uit drie soorten kaas, twee soorten vleeswaren (waaronder wildpaté), wat zoetwaren, jus d'orange, kerststol, gekookt eitje, koffie of thee en een flesje Sekt (Henkell-Trocken) plus glas. Bij beschuitje.nl ziet het assortiment er niet veel anders uit, alleen komt het ontbijt zonder alcohol. Wel kan tegen een meerprijs van twintig gulden een fles bubbels (méthode champenoise) besteld worden.

Wittekerstbier

Gulpener Witte Kerst, speciaalbier van Gulpener, te koop bij slijter en supermarkt. Adviesprijs ƒ2,35.

Na het bokbierseizoen is het tijd voor een volgende categorie speciaalbieren: winterbieren. Of meer specifiek: kerstbieren. Een van deze komt van brouwer Gulpener: `Witte Kerst', een bovengistend bier dat niet gepasteuriseerd is. Het bier wordt in een beugelfles geleverd en is getooid met een holografisch etiket van een sneeuwman. Het alcoholpercentage is wat steviger dan een normaal pilsje: 6,5 procent.

,,Ik vind Witte Kerst wel lekker. Er is behoorlijk wat balans in het bier en smaak en nasmaak verschillen zonder dat dit te veel contrasteert', zegt Carel Oomes van biercafé De Vlaamsche Reus in Wageningen. ,,De meeste kerstbieren zijn donkere en zware bieren, dat is hier niet het geval. Dat is apart. De naamgeving is echter wat verwarrend. Het is namelijk geen witbier.'

    • Tijn Kramer