Opinie

    • Youp van ’t Hek

Supporter

Gerets belde me met de vraag hoe hij zich er uit moest lullen. `Gewoon zeggen dat je dat niet wist van die Arkan! Volhouden dat je niets van politiek weet en zeker niet van die onoverzichtelijke situatie op de Balkan. Montenegrijnen, Serviërs, Kroaten, Albanezen: allemaal één pot voetbalnat. Oorlogsvoetballers! Kunnen hard schieten en nog harder lopen. En hoe kan je nou weten wat de hobby van de voorzitter is? De preses van Celta de Vigo heeft Märklintreinen in zijn garage, Beckenbauer snuffelt aan jonge koffiemeisjes en de president van Lausanne spaart zowel sneeuwhuisjes als klederdrachtpoppen. Dat wist je toch ook niet? Moet jij dan wel weten dat die Arkan graag op moslims joeg en in ons land voor de gein nog wel eens een overvalletje pleegde? Hebben we het al eens over de hobby's van de voorzitter van Atlético Madrid gehad? Die is echt niet alleen maar burgemeester van Marbella. Zijn alle liefhebberijen van de ex-voorzitter van Vitesse al bekend?

Verder hebben we het over voetbal en daar gelden nou eenmaal andere normen en waarden. Racing Club de Paris werd ooit door Matra gesponsord en Matra is niet alleen de fabriek van die ordinaire pooierauto's. Het is een van de grootste wapenfabrieken ter wereld. Iemand ooit over gehoord? Het publiek scandeerde zelfs Matra!!! Voetbal is oorlog en je moet niet zeuren over een schoftenhandje van Arkan. In 1978 heeft het Nederlands elftal probleemloos de plakkerige hand van Videla geschud. Niks aan de hand. En dat van die enveloppen van je Bruggeknechtjes? Lach er toch om. Bijna alles en iedereen binnen het voetbal is verrot. Er gaan per dag honderden enveloppen over en weer! Je zit gewoon in één van de meest kapitalistische, verdorven en normenloze bedrijfstakken. En als je dat niet weet heb je de hele Europese boterberg van alle gekke koeien op je hoofd!!'

Zelden iemand zo opgelucht horen ophangen!

    • Youp van ’t Hek