Volkszanger

Het valt nog te bezien of mijn observatie in NRC Handelsblad van 18 november dat de makers van `Bij ons in de Jordaan', de televisieserie over Johnny Jordaan, diens levenspartner Ton Slierendrecht niet alleen uit het levensverhaal hebben weggelaten, doch ook niet hebben geconsulteerd er `geheel naast zit', zoals scenarioschrijver Frank Ketelaar schrijft (NRC Handelsblad, 1 december).

Het moge zo zijn dat de makers vier jaar geleden Slierendrecht op een namiddag (`om half vier') hebben bezocht, zeker is dat hij niet in de credits van de serie wordt genoemd. Even zeker is dat hij in het Rotterdams Dagblad van 7 november jl. in antwoord op de constatering van interviewer Jan Vriend dat hem inzake de VPRO-serie `niets is gevraagd', antwoordt: ,,Ach ze doen maar.''

    • Bastiaan Bommeljé