Verguisde Ier keert terug bij Feyenoord

David Connolly keert terug bij Feyenoord. De 23-jarige spits voegt zich maandag, een dag na de klassieker tegen Ajax, weer bij de selectie van de Rotterdamse voetbalclub die momenteel de eerste plaats bezet in de eredivisie. Bij gebrek aan een afmaker, een gevolg van het vertrek van centrumspits Julio Ricardo Cruz naar Bologna, drongen de supporters de voorbije weken steeds nadrukkelijker aan op de terugkeer van de verguisde Ier.

De aanvaller, die het afgelopen anderhalf jaar uitkwam voor eerstedivisionist Excelsior, blijft in elk geval tot het einde van het seizoen. Daarna is hij transfervrij. Connolly verruilde in de zomer van 1997 het Engelse Watford voor Feyenoord. De Ierse international kwam echter nauwelijks aan spelen toe en werd na een jaar verhuurd aan Wolverhampton Wanderers.

Connolly keerde na één seizoen terug bij Feyenoord, maar de toenmalige trainer Leo Beenhakker wenste geen gebruik meer te maken van de spits. De reden was een conflict tussen trainer en speler. Trainer, club en speler hebben het meningsverschil nooit willen toelichten. Feyenoord bracht Connolly vorig seizoen onder bij satellietclub Excelsior.

Ook bij de club die tot voor kort nog oud papier inzamelde, bleef Connolly de beste betaalde voetballer van Nederland. Volgens het weekblad Voetbal International bedroeg zijn bruto maandsalaris 270.000 gulden.

In de eerste divisie maakte de kleine Ier zijn faam van goaltjesdief waar. In zijn eerste jaar maakte hij 29 doelpunten. Momenteel voert hij met 13 treffers de topscorerslijst aan.

Bij Feyenoord is de sfeer ondertussen gespannen aan de vooravond van het duel tegen Ajax, nadat Kees van Wonderen deze week trainer Bert van Marwijk onder vuur nam. Volgens de van een polsbreuk genezen aanvoerder had de coach hem eerder moeten laten terugkeren.

Supporters van Ajax hebben reservedoelman Zbigniew Malkowski van Feyenoord donderdagavond lastiggevallen. De Pool werd na afloop van het duel tussen de tweede elftallen van beide clubs in Amsterdam bij de kleedkamer opgewacht door de kwaadwillende Ajax-fans. Malkowski kreeg enkele klappen, maar deed geen aangifte.