Selectie Radio

OVT. Na de column van hoofdredacteur van Ons Erfdeel Jozef Deleu o.a. aandacht voor de roep op West-Papoea om onafhankelijkheid. Verder H.W. von der Dunk over zijn boek De verdwijnende hemel en het 2de deel over de gijzeling van Nederlanders tijdens de Golfcrisis. Radio 1, 10.02-12.00u.

Radio 1-journaal. PvdA-Europarlementariër Jan Marinus Wiersma en staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Gijs de Vries maken de balans op over de Eurotop in Nice. Ook over de moeizame relatie van Nederland met de Nederlandse Antillen. Radio 1, 13.04-14.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Onder andere over de onmacht van politie en justitie om criminelen via de financiële recherche te bestrijden en China-correspondent Jan van der Putte over de toenemende kloof tussen partij-ideologie en de economische praktijk. Ook een gesprek met biograaf Jan van der Vecht over dichter Adriaan Roland Holst. Radio 5, 13.04-15.00u.

Klassiekenzo. Marimba-speler Peter Prommel vertelt onder andere over hoe men de marimba kan bespelen met een verstuikte pink. Radio 4, 13.00-14.00u.

Radio 4 festival. Rechtstreeks uit Vredenburg de Kleine Dreigroschenmusik van Kurt Weill uitgevoerd door het Radio Kamerorkest, het Groot Omroepkoor en Kathedrale Koorschool. Radio 4, 14.04-16.30u.

Uit het nieuws. Herhaling van het gesprek uit oktober 1998 dat John Jansen van Galen had met schrijver en oud-rechter Hugo Pos. Vorige maand 11 november stierf Pos op 86-jarige leeftijd. Radio 1, 20.04-21.00u.

Radio 4 festival. Uitvoering van Symfonie nr.2 `Auferstehung' van Gustav Mahler door het Radio Filharmonisch Orkest, Groot Omroepkoor met sopraan Charlotte Margiono en alt Birgit Remmert. Radio 4, 20.02-22.00u.

Volgspot. Regisseur André van Duren praat over zijn film Mariken die afgelopen donderdag in première ging. Radio 1, 0.04-1.00u.