Selectie Radio

Zorg en hoop. Samenvatting van de discussie die vorige week zondag plaatsvond tussen Henck Arron, Jan Pronk en Jaggernath Lachmon in het Tropeninstituut in Amsterdam. Arron zou een dag later overlijden. Verder een verslag van de herdenkingsplechtigheid in Amsterdam afgelopen donderdag. Radio 5, 13.02-14.00u.

Tema. Reportage over de toename van het aantal infectieziekten en risico's voor vakantiegangers. Ook aandacht voor een werkstimuleringsproject voor Marokkaanse jongens. Radio 5, 14.02-15.00u.

Spektakel. Onder meer een gesprek met vertaler Maarten Elzinga over de Franse dichter Victor Segalen (1878-1919) die behalve dichter arts, archeoloog, tolk-vertaler Chinees, fotograaf en reiziger was. Verder een reportage over de Servische kunstenares Loena die met haar kunst probeert taboes te doorbreken. Radio 5, 17.02-18.00u.

Volgspot-live. Optredens van de flamencogroep Tierra Negra, de Limburgse zanger Gé Reinders, de band The Blue Moon Special en zangeres Margriet Eshuys met haar band. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. Aandacht voor James Bond-componist John Barry die een soundtrack opnam met het Koninklijk Concertgebouworkest. Verder de 75ste geboortedag van Sammy Davis Jr, teruggevonden Engelstalige opnamen van Jasperina de Jong en jazzklarinettist Don Byron met bewerkingen van Sondheim en Schumann. Radio 1, 0.04-2.00u.