Onderzoek naar omkoping Brugge

De Belgische voetbalbond stelt een ,,informeel onderzoek'' in naar de omkoping van hulptrainers van Club Brugge door een Joegoslavische spelersmakelaar. Daarbij wordt ook de rol van PSV-trainer Erik Gerets bekeken, die destijds hoofdtrainer in Brugge was.

Dit heeft voorzitter R. Verstringhe van het bondsparket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond gisteren gezegd. Het bondsparket onderzoekt of er sprake is van gedrag dat het Belgische betaalde voetbal in diskrediet brengt. Verstringhe: ,,Heeft de voetbalmakelaar inderdaad trainers omgekocht, dan loopt hij het risico zijn licentie bij de FIFA (de internationale voetbalorganisatie, red.) te verliezen.''

Gisteren werd bekend dat twee assistent-trainers van Club Brugge geld hebben gekregen van spelersmakelaar R. Stojic. Dat gebeurde in de periode dat Brugge een aantal spelers kocht via Stojic. De hulptrainers gaven het geld naderhand af aan de directeur van de club. Die bewaart het sindsdien in een kluis.

PSV-voorzitter H. van Raaij zegt niet te twijfelen aan de integriteit van Gerets. ,,Ik heb geen enkele bedenking richting Gerets. Maar dat we voorlopig niet meer met Stojic zullen werken is wel duidelijk.'' Van Raaij zegt wel te zijn ,,geschrokken'' van de omkoopaffaire bij Brugge. ,,Ik heb het daar met Gerets over gehad en hij heeft gezegd dat hij ook bij Brugge geen vuile handen heeft gemaakt. Volgens hem zal onderzoek dat ook uitwijzen.'' Hoofdsponsor Philips van PSV zegt ,,ervan uit te gaan dat PSV de zaak onderzoekt''.

Zaterdags Bijvoegsel:

Pagina 31