Modeketen WE vecht naam tv-zender aan

Modeketen WE (voorheen Hij en Zij) geeft de Holland Media Groep (HMG) tot 15 december om de merknaam ME voor een nieuwe televisie-zender in te trekken. HMG kondigde gisteren aan een nieuwe zender te lanceren ter vervanging van de naam Veronica, dat uit HMG is gestapt en vanaf september weer programma's mag uitzenden onder zijn eigen naam. Volgens WE, dat 270 modewinkels heeft in Europa, lijkt het merk ME te veel op zijn merknaam en klinkt het ook hetzelfde.

Als HMG niet van de merknaam afziet, dan daagt WE het mediabedrijf voor de rechter, zegt communicatiedirecteur Aad Boon van WE. ,,Als je een merknaam wilt opbouwen, gebruik je alle middelen. Je laat T-shirts drukken met ME erop of je begint een modeprogramma `ME-fashion'. Dat komt veel te dicht bij onze merchandising. We zijn gisteren al gebeld door mensen die zeiden: `Hè, beginnen jullie iets nieuws?'''

WE heeft sinds voorjaar 1999 ,,ontzettend veel geld geïnvesteerd'' in de opbouw van het merk WE. Ook de merknamen `ME', `SHE', `HE' en `YOU' staan volgens Boon geregistreerd in de Benelux als merken van WE. HMG bestrijdt dit. ,,Wij hebben ME gedeponeerd als merknaam voor radio en televisie, dus dat is helemaal in orde'', zegt een woordvoerster. Volgens haar begeeft tv-zender ME zich op een ,,totaal ander terrein'' dan de modeketen en is het ,,onzin'' dat er verwarring zal ontstaan.