Maxima.nl niet veilen

De internetsite www.maxima.nl wordt niet geveild. Te weinig serieuze belangstelling, liet organisator DomeinBeurs gisteren weten. De veiling van de site stond gepland voor aanstaande dinsdag.

De domeinnaam is drie jaar geleden geregistreerd door het adviesbureau Maxima Accuratesse. Na een recente naamswijziging in Zijlstra Accuratesse wilde het bedrijf de site wel kwijt aan de hoogste bieder. Er werd door deskundigen een hoge opbrengst verwacht – tonnen misschien wel, van internetondernemers met grote plannen voor een maxima.nl website. ,,Blijkbaar hebben die hoge bedragen veel potentiële klanten afgeschrikt'', denkt Henk Jelt Hoving van DomeinBeurs.

Toen in augustus vorig jaar de `vriendschap' tussen kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta bekend werd, bezochten plots tienduizenden nieuwsgierigen de site van het bedrijf Maxima Accuratesse en werd de waarde van het domein plots hoog ingeschat.

Bij gebrek aan belangstelling voor de veiling gaan DomeinBeurs en het nieuwe Zijlstra Accuratesse de site zelf beheren. Wat te doen met de site is nog niet helemaal duidelijk. ,,Je kan denken aan een samenwerking met partijen die het merk Maxima hebben laten registreren'', aldus Hoving.