Intel op Wall Street toch een hoogvlieger

Intel heeft gisteren op de effectenbeurs van New York geen enkele hinder ondervonden van de tegenvallende omzet waarover het bedrijf een dag eerder naar buiten was getreden. De koers van 's werelds grootste chipfabrikant liep met 4,8 procent op tot 33,875 dollar.

Daarmee was Intel een van hoogvliegers van de dertig grootste industriefondsen op Wall Street, zo meldde gisteravond het persbureau ANP. Het koersgemiddelde van deze Dow-Jonesindex sloot 95,55 punten hoger op 10.712,91. Dat betekende een stijging van 0,9 procent.

Intel was zeker niet het enige technofonds dat een duidelijke koerswinst noteerde. Het aandeel Hewlett-Packard was met 7 procent de snelste stijger. Microsoft klom 2,5 procent, terwijl IBM 1,7 procent duurder werd.

Deze tendens beheerste ook de Nasdaq, waaraan veel technologiebedrijven een notering hebben. Hier schoot de index 5,96 procent tot 2.916,73 punten omhoog. Motorola en Apple die eerder deze week beide met een winstwaarschuwing beleggers hevig lieten schrikken, stegen gisteren met respectievelijk 8,5 en 5,2 procent.

Het internetbedrijf Ask Jeeves was het zoveelste ict-fonds dat met een winstwaarschuwing kwam. De onderneming, gespecialiseerd in zoeksystemen, maakte ook bekend dat haar topman die het bedrijf heeft opgebouwd opstapt. Beleggers stootten hun stukken massaal af. Het aandeel van het internetbedrijf kelderde gisteren met liefst 60 procent.