Gestion Joker op tweede GP-plaats

Anky van Grunsven is gisteren in Frankfurt tijdens een korte Grand Prix dressuur op de tweede plaats geëindigd. De olympisch kampioene bereed Gestion Joker. De overwinning in deze wedstrijd ging naar de Duitse amazone Heike Kemmer met de 13-jarige Wallach Albano. Haar landgenote Isabell Werth, de olympisch kampioene van 1996, kwam niet verder dan de zevende plaats.

Jos Lansink plaatste zich gisteravond als enige Nederlandse springruiter voor de wereldbekerwedstrijd in Genève. Hij legde met zijn paard Carthago het parcours zonder fouten af en sloot de kwalificatie af als twaalfde. De beste achttien ruiters van de kwalificatie mogen deelnemen aan de wereldbekerwedstrijd. Jan Tops (22ste), Jeroen Dubbeldam (26ste) en Eric van der Vleuten (35ste) voldeden niet aan de norm. De kwalificatie werd gewonnen door de Braziliaan Rodrigo Pessoa.