Coca-Cola waarschuwt

Coca-Cola heeft gisteren een winstwaarschuwing voor volgend jaar afgegeven. Het Amerikaanse frisdrankconcern liet weten dat de nettowinst per aandeel op 60 dollarcent uitkomt, in plaats van 68 dollarcent die de meeste financiële analisten voor 2001 verwachtten. De pijn zit vooral in Groot-Brittannië. Daar valt de omzet tegen. Aangezien de koers van het pond sterling ten opzichte van de euro is opgelopen, kopen Britse groothandelsbedrijven minder dure frisdrank in het buitenland. Blijft de koers van de euro stabiel, dan zou de nettowinst per aandeel tot 58 dollarcent kunnen zakken, aldus Coca-Cola. Op de effectenbeurs van New York dook de koers van het aandeel gisteren aanvankelijk met 13 procent omlaag. Daarna trad enig herstel op. Uiteindelijk sloot Coca-Cola met een verlies van ruim 2 procent op 60,875 dollar.