Bogtstra leidt tennisploeg in duel tegen Spanje

Tjerk Bogtstra treedt bij het eerstvolgende Davis-Cupduel van Nederland, in februari tegen Spanje, op als bondscoach. Hij geldt als opvolger van Michiel Schapers, die niet langer het vertrouwen genoot. Met de maatregel zegt de Nederlandse tennisbond (KNLTB) tegemoet te willen komen aan de wensen van de spelers, om de resultaten in de Davis Cup niet onder druk te zetten.

Ook is besloten Hans Felius als technisch coördinator toptennis aan te stellen. Schapers blijft zich bezighouden met de jeugd. Het is nog niet duidelijk hoe lang Bogtstra aanblijft. De KNLTB wil nog steeds dat Paul Haarhuis in de toekomst bondscoach wordt. De veteraan geeft voorlopig zelf de voorkeur aan een loopbaan als speler, en wil in elk geval nog meespelen tegen Spanje. Bij een zege blijft hij speler. De kans is groot dat Haarhuis stopt wanneer Nederland verliest.