Steun gevraagd voor fotomuseum in Amsterdam

Fotografen en andere werkenden in de fotografiesector vragen de Amsterdamse gemeenteraad om de plannen van wethouder Bruines (Cultuur) voor een Fotografiemuseum in Amsterdam te steunen. Zij doen dit in een advertentie die waarschijnlijk morgen in Het Parool verschijnt. Voor de plannen is een jaarlijkse subsidie van acht ton nodig. Volgens de 450 ondertekenaars wordt de komst van het Fotografie Museum Amsterdam (FMA) zeer gewenst door de betrokken instellingen in Amsterdam en elders in het land. ,,Amsterdam is een schatkamer voor de Nederlandse fotografie. Het Fotografie Museum Amsterdam gaat toegang krijgen tot belangrijke collecties, waaronder die van het Stedelijk Museum en het Rijksmuseum alsmede tot tal van andere fotoverzamelingen en archieven die zich in de stad bevinden. Foto's die tot op dit moment grotendeels voor het publiek verborgen blijven. Het Fotografie Museum Amsterdam kan hét centrum en dé spil in de infrastuctuur worden voor zowel de rijke historie als het bruisende heden van de fotografie in Amsterdam,'' aldus de ondertekenaars.