Rechtbank eist nieuwe datum Achilles-Twente

De rechtbank in Utrecht heeft de KNVB in het ongelijk gesteld over het niet laten spelen van het bekerduel tussen Achilles 1894 en FC Twente. Beide clubs moeten rond de jaarwisseling een nieuwe datum vinden. Worden ze het niet eens, dan doet de rechtbank opnieuw uitspraak.

De KNVB had Achilles bestraft met een 1-0 nederlaag, nadat geen geschikte datum was gevonden voor het duel in de tweede ronde. Het bekerduel was gepland voor 19 oktober. Toen een maand later nog geen speeldatum was vastgesteld, kwam de KNVB in de knoei met de loting voor de derde ronde. Aangezien een duel binnen een maand na de oude speeldatum moet worden gespeeld, besloot de voetbalbond de bezoekende club als winnaar uit te roepen. Voorzitter H. Hulshof van Achilles sprak over ,,klassejustitie'' en ,,opdraaien voor andermans problemen''.

Hij doelde op het feit dat het duel niet zoals gepland in de avonduren in Assen kon worden gespeeld, wegens de dreigende rellen tussen supporters van Twente en Groningen. Voorstellen om het duel op een doordeweekse middag te laten spelen, stuitten op bezwaren bij Achilles. De amateurspelers werken of studeren.

In de weekeinden hadden beide clubs competitieverplichtingen. Achilles en FC Twente waren akkoord om de wedstrijd in Enschede te spelen. Dit voorstel stuitte op bezwaren bij de KNVB, uit vrees voor competitievervalsing. De KNVB pleitte voor een duel op neutraal terrein in Emmen. Achilles ging hiermee niet akkoord wegens inkomstenderving.