Chemiesector beleeft gouden tijden

De omzet van de chemiesector komt dit jaar uit op 70,8 miljard gulden, 18 procent meer dan in 1999. Zes procent betreft productiegroei. Dat is zelfs wat meer dan eerder dit jaar was voorspeld. Voor 2001 gaat de sector uit van een verdere productiegroei van 4 procent, terwijl een verhoging van de prijzen, die dit jaar zonder veel problemen al kon worden doorgevoerd, zorgt voor een verdere omzetstijging. Dat heeft voorzitter dr. C. Linse van de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) gisteren bekend gemaakt. Linse verwacht dat de prijs voor de belangrijkste grondstof, ruwe olie, de komende maanden rond de 25 dollar per vat blijft hangen. Een daling van de olieprijs over enkele maanden zal ruimte bieden voor een verdere stijging van de winstgevendheid van de bedrijfstak.