WOL nu definitief van Tiscali

Tiscali doet zijn bod op World Online (WOL) gestand. De Italiaanse internetprovider maakte vanochtend bekend dat 96,1 procent van de aandelen in handen is aangemeld. Daarmee komt een einde aan de beursnotering van World Online, dat in maart bij de beursgang een introductieprijs van 43 euro kreeg. Vanochtend was het aandeel 10,90 euro waard, maar klom later naar 12,25 euro.

WOL-beleggers krijgen voor elk aandeel 0,4891 aandeel Tiscali. De gemiddelde beurskoers van de Italiaanse internetaanbieder over de laatste tien beursdagen was 31,38 euro. De prijs komt zo neer op 15,35 euro per aandeel WOL, hetgeen een premie van 45 procent ten opzichte van het slot van gisteren betekent. Gistermiddag duikelde de koers nog met 14 procent, waarna de handel in het aandeel tijdelijk werd stilgelegd.

Het was tot op het laatste moment onduidelijk of Tiscali zijn streefcijfer van 80 procent zou halen. De Italianen waren al zeker van 62 procent, omdat de grootaandeelhouders zich achter het bod hebben geschaard.

Voormalig topvrouw Nina Brink zette vraagtekens bij de overname. Gezien de omvang en de kasvoorraad van beide bedrijven zou WOL Tiscali moeten kopen in plaats van andersom, zo meende zij. Brink, die in opspraak kwam door een groot pakket aandelen voor een veel lagere prijs voor de beursgang te verkopen, heeft nog altijd een belang van 2,6 procent. Een voorlichter van Brink wilde vanochtend niet aangeven of zij haar belang alsnog heeft verkocht.

De totale waarde van WOL bedraagt aan de hand het definitieve bod 4,35 miljard euro, 9,6 miljard gulden. Toen Tiscali begin september zijn bod bekendmaakte, bood het in totaal 5,9 miljard euro (13 miljard gulden). Sindsdien is de beurskoers van Tiscali echter gedaald.