Nieuwe winkelformules Travel Unie

De 168 Nederlandse reisbureaus van Travel Unie (onder andere Arke en Holland International) krijgen vanaf volgend jaar een nieuw uiterlijk. In plaats van het huidige reisbureau, dat allerlei reizen verkoopt, komen er drie nieuwe winkelformules, Expert, Express en Experience. Dit heeft Travel Unie gisteren bevestigd.

Expert komt het dichtst in de buurt van het `ouderwetse' reisbureau. Klanten kunnen hier terecht voor uitgebreid advies. Voor diegenen die weinig tijd hebben, is er de Express-formule. Hier kan snel een eenvoudige boeking worden gedaan. Via interactieve zuilen in de winkel kan de klant dit ook zelf doen. De Experience-winkels moeten een soort IKEA voor vakanties worden. In een grote showroom met wisselende vakantiethema's kunnen klanten op hun gemak hun bestemming uitzoeken.